Военният ни министър проведе стратегическа среща. Министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на

...
Военният ни министър проведе стратегическа среща. Министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на
Коментари Харесай

Тагарев към американския посланик: Високо оценявам подкрепата на САЩ за българската войска

Военният ни министър организира стратегическа среща. 

Министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на Съединени американски щати Н. Пр. Кенет Мертен разискаха двустранното съдействие в региона на защитата, оповестиха от пресцентъра на МО.

„ Високо правя оценка поддръжката на Съединени американски щати през последните десетилетия и стратегическото ни партньорство “, означи при започване на срещата министър Тагарев и добави, че е признателен за непрекъснатата поддръжка на американската страна за модернизацията и постигането на оперативна съгласуемост на въоръжените ни сили с тези на нашите съдружници. Посланик Мертен поздрави министър Тагарев за встъпването му в служба и изрази удовлетворение по отношение на избора на постоянно държавно управление, като сложи акцент върху позитивната смяна в позицията по отношение на Украйна, както и за изразената подготвеност за оказване на помощ.

На срещата бяха разисквани настоящите и бъдещите модернизационни планове за Българската войска. Придобиването на нови качества остава измежду главните цели на управлението на Министерството на защитата. Разширяването на бойната група на НАТО на територията на България с рамкова страна Италия и идното обучение “Enhanced Vigilance Activity 23 “ също бяха измежду главните тематики на диалог. 

Особен акцент бяха и тематиките, свързани с киберсигурността, хибридните закани, противодействието на дезинформацията и страните показаха подготвеност за по-нататъшно съдействие в тази посока, написа novini.bg. 

В срещата взеха присъединяване заместник-министрите Станимир Георгиев и Атанас Запрянов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, шефът на Дирекция „ Отбранителна политика “ военачалник Радостин Илиев, както и заместник-ръководителят на посолството на Съединени американски щати Андриа Брулет-Родригез, аташето по защита полковник Пол Сиболд, началникът на Офиса за военно съдействие подполковник Дейвид Нокс и Брент Корби от Отдела по политически и стопански въпроси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР